FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS
 
Tancar
 
EL PREU DE L'AIGUA

L’Ajuntament ha aprovat un increment dels preus de l’aigua i de les quotes de servei de l’any 2015, entre un 0,89% i un 0,92%

La fórmula per arribar a aquest increment es prou curiosa.
Tot revisant el contracte de subministrament que té la companyia Cassa amb l’Ajuntament, es va trobar, tal i com indica l’Interventor Municipal, que en dit contracte no existeix una fórmula de càlcul pel increment de preus.

La manera actual de calcular-ho, es basa en una suposició de consums futurs a Sant Quirze i d’unes futures despeses, basades en auditories del Grup CASSA i no de CASSA Aigües i Depuració S.L. que és qui ens gira les factures. D’aquesta manera el benefici de la companyia, que sempre és per llei, un 6% sobre el preu de l’aigua i un 12% sobre la resta de despeses, es veu incrementat en funció d’aquestes “futures despeses” i dels suposats “increments de consum”.

Mentre l’Interventor Municipal segueix advertint d’aquestes deficiències, ningú es belluga per canviar el contracte i nosaltres seguim patint les conseqüències d'aquest nyap. (en els 10 últims anys s’ha incrementat entre un 35% i un 57% el preu de l’aigua i un 46% el de la quota de servei).

Per acabar-ho d’arrodonir, tenim una xarxa antiquada, que tard o d’hora caldrà actualitzar i l’aigua de l’aixeta segueix sent de bastant baixa qualitat (a moltes cases s’instal·len depuradores i descalcificadors).

Veurem què en diu de tot això l’Agència Catalana de Consum.

   
 
Consulti les preus de l'aigua
 
blog comments powered by Disqus