FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS
 
Tancar
 
ELS ACCIDENTS NO SÓN CASUALITATS

L’octubre de 2012 dues avionetes es van creuar a poc menys de 30 metres, una de l’altra sobre el cel de Sant Quirze. El que visualment podria semblar una cosa més de l’aeroport, ara veu la llum i esgarrifa pensar el que tenim damunt dels nostres caps.
A les 9:44 hores de l’11 d’octubre es van creuar les dues avionetes, la seqüència va ser la següent:

  • A la torre de control de Sabadell s’està produint el traspàs de la feina de controladors d’AENA a l’empresa ferroNATS.
  • L’alumne en pràctiques d’aquesta empresa, és de nacionalitat belga i agafa el relleu en un moment d’alta càrrega de treball.
  • Una de les avionetes prové d’Anglaterra i es disposa aterrar pel cantó de Sant Quirze, l’altra, de l’Aeroclub, està realitzant pràctiques d’aterratge i enlairament.
  • L’avioneta anglesa no segueix les instruccions de la torre de control i ni l’alumne en pràctiques, ni l’avaluador, ni l’instructor es van adonar d’aquest fet.
  •  Quan l’alumne en pràctiques intenta donar instruccions de viratge a l’avioneta de l’Aeroclub, ho fa sense indicar quina avioneta ha de fer la maniobra.
  • Finalment, l’avioneta de l’Aeroclub s’adona de la situació i vira a la dreta, evitant així un possible accident.

Com podem veure, es segueixen cometen errors que qualsevol dia, acabarem pagant els que estem a sota, mentre seguim esperant que la Generalitat convoqui la Comissió de Seguiment de l'aeroport, cosa que no fa des de fa 7 anys.

 
blog comments powered by Disqus