FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE VEÏNS DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS
Tancar
 
BAIXA EL REBUT DE L'IBI UN 8% EL 2016

Després d’un increment d’aquest impost d’un 50% aproximat els darrers 8 anys, ara i degut a les properes eleccions a l’Estat, el baixaran un 8%.
Caldrà que recordem la cronologia dels fets, perquè ningú es posi medalles, doncs al final els imports ja els hem pagat, no es tracta de retornar-los, es baixen una petita part i com no, els que hem pagat, som els de sempre, els ciutadans:

  • En el període 2005-2015 es va realitzar la revisió cadastral de les vivendes, que amb la bombolla immobiliària existent, en molts casos es van taxar per sobre del valor real, això va representar un augment del 10% anual en el valor cadastral.
  • El govern municipal anterior (CiU, PSC i PP) l’any 2012 va augmentar el coeficient en un 2,07% quan l’IPC d’aquell any, en plena crisi, va estar del 0,3%
  • El govern de l’Estat va fixar per decret llei, que a partir del 2012 i prorrogat fins el 2015, els coeficients que s’aplicarien, serien els de l’any 2011, els ajuntaments no el podrien modificar i s’incrementava al 50% de les vivendes del municipi, la quota en un 6%.
  • Ara es proposa la rebaixa del valor de les vivendes en un 8%, per tant, si els coeficients continuen igual, aquest percentatge és el que veurem minvar en els nostres rebuts.

Per un cantó tenim els que diuen que s’abaixen els impostos, però la veritat és que primer els van apujar un 50% i després els han baixat un 8%, per tant mal negoci.
Per l’altre cantó tenim els que, es queixen de que la pujada d’impostos va estar obligada pel govern de l’Estat, però els diners se’ls van gastar i ben gastats en determinats interessos, que com veurem els propers mesos, no són en la seva globalitat, de l’interès general del poble.
Què diem els ciutadans, que el fi i  al cap som els que paguem els impostos? doncs que no farem fàstics a la baixada d’impostos, benvinguts siguin, però seguim i seguirem demanant, transparència i honestedat en allò que és nostre.
Per acabar, informar que amb la famosa targeta VIP, que ja va costar un expedient  de l’Agència de Protecció de Dades, ara li hem de sumar que les bústies de correu electrònic que es van habilitar, costaven 41.600 € l’any i eren utilitzades per 17 persones: per tant, quasi 2500 per persona.

Com en el seu dia vàrem demanar, millor retirem la targeta VIP que a més de no servir per res, discrimina els ciutadans i és més pròpia de qui no té ni idea de gestionar res, ni públic ni privat.
   
 
blog comments powered by Disqus