Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

PRESSUPOST MUNICIPAL
Pressupost 2016, més del mateix
10 FEB 2016

En el darrer Ple Municipal es va aprovar, definitivament, el pressupost de l’any 2016, que segons l’equip de govern, ve marcat per compromisos adquirits de l’anterior govern municipal i, sembla ser, que el del proper any, hi participaran els ciutadans a l’hora de construir-lo.
Comparativament és un 3% superior al de l’any 2015 i augmenten totes les partides, a excepció de les despeses financeres que baixen, fruit del menor deute existent, però globalment, hi ha partides que en el nostre parer, mereixen que es revisin i s’analitzin  i que  cap govern municipal ha qüestionat al llarg dels anys. Així, doncs, a l’espera de poder participar en la confecció dels pressupostos del 2017, deixem alguns exemples, que si més no, fan que qualsevol ciutadà es qüestioni i que ningú justifica la seva necessitat ni el seu cost.

Algú podria pensar que estem en contra d’aquests temes, ens al contrari, ens preguntem per què no dediquem pressupost a temes generals com el “canvi climàtic”, “la immigració” o “la societat digital o 2.0” i hi dediquem funcionaris, locals, etc...
Una simple divisió del cost de l’aeroport d’Osca, pels usuaris que han passat per ell els darrers 10 anys, dóna una quantitat d’11.000€ per usuari, la pregunta és, què prefereixen  aquests usuaris? l’aeroport o que els hi donin 11.000€? què prefereixen els que paguen els impostos? tenir un aeroport a Osca o que els hi baixin?
El tema no és fàcil i no està exempt de demagògia,  tan sols cal trobar l’equilibri.