Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

CONSUM
Presentem una moció al Ple Municipal sobre els comptadors elèctrics
23 GEN 2017

Aquesta moció ja ha estat presentada en diferents municipis com Barcelona, Masnou, Celrà, Cerdanyola, Santa Perpètua, Sant Cugat, El  Vendrell, Sant Feliu de Guixols, etc...
Recordem que l'ordre Europea 2012/27/UE tenia com a objectiu, l'eficiència energètica, regulava les condicions i exempcions per a instal·lar els comptadors, instava a les companyies a informar als consumidors de la data del canvi, així com facilitar-los la consulta dels consums per dies i hores.
Al final l'ordre del Ministeri d'Industria, ha provocat que s'instal·lin els comptadors sense avís previ de 3 mesos, que no es respecti la llei de Protecció de Dades, no es faciliti la consulta dels consums i preus per hores, així com no respectar la lliure competència, imposant ENDESA (la subministradora) comptadors de l'empresa italiana ENEL, empresa pública propietat d'ENDESA. A tot això cal afegir, la manca d'estudis preceptius, sobre el sistema de transmissió de les dades (PLC) a les persones electrosensibles, dones embarassades, nens i gent gran.
La moció insta al govern de l'Estat i a la Generalitat, a la paralització preventiva dels nous comptadors a causa dels incompliments de la llei 2012/27/UE.