Federació d'Associacions de Veïns de Sant Quirze del Vallès
Propera reunió - Masia Can Feliu:   

AEROPORT
La comissió de l'aeroport no aixeca el vol
20 FEB 2019

Com molts ja sabreu, la comissió de l’aeroport es va a tornar a reunir per les pressions veïnals, a finals del 2016, després de 6 anys d’aturada per part de la Generalitat.

En aquest temps s’han abordat el tema dels sorolls, la seguretat i les servituds aèries, sense que en cap cas, puguem afirmar que hem avançat res, ens expliquem:

En el tema sorolls, AENA utilitza un procediment de mesura que fa la mitjana del soroll, dels avions en un dia, per les hores de vol d’un dia i sense tenir en compte les puntes de soroll al passar els avions, amb el que el resultat és que no existeixen index de sorolls remarcables.

En quant a seguretat, els veïns vàrem presentar un total de 14 preguntes, relatives a 14 casuístiques que s’han donat a l’entorn de l’aeroport, de les que 12 són de l’Agència de Seguretat Aèria i que, malgrat la insistència veïnal, no s’ha dignat aparèixer per la Comissió.

Arrel del malaurat accident de la benzinera de Badia, hem sol·licitat a la Comissió, que tant el Ministeri de Foment (gestor de l’aeroport) com l’Ajuntament de Sabadell, es pronunciïn sobre el futur del mateix i es prengui una resolució al respecte.

Per la part veïnal, presentarem a la propera reunió, una proposta de solució per aquesta infraestructura i que creiem pot donar resposta a les aspiracions, en major o menor grau, de totes les parts implicades.

Us mantindrem informats.