AEROPORT

Informació de la comissió de l'aeroport

26 SET 2019El passat dia 26 de setembre, es va reunir la Comissió de l’Aeroport de Sabadell, on recordem, participem tant l’Ajuntament com els veïns, com a parts afectades.
En aquesta reunió es va acordar que la Generalitat, fes un estudi econòmic independent, sobre quins són els beneficis i els perjudicis d’aquesta infraestructura, per tal de que, el mes de gener, podem fer un gran debat sobre la necessitat o no, de mantenir aquesta instal·lació.
També cal remarcar que hem estat reclamant durant anys la postura de Sabadell al respecte, doncs segons les escriptures públiques, és el propietari dels terrenys on es troba l’aeroport i de Foment que és l’usuari. Recordar també que el 2010, l’Estat va declarar aquesta infraestructura, “d’interès nacional”, el que podria dificultar el seu trasllat o tancament, com proposem els ajuntaments i els veïns.
També mencionar, que el mateix any (2010) una sentència del Tribunal Superior de Justícia, donava la raó a 101 propietaris de terrenys expropiats l’any 1941 a Reus, per construir un aeroport militar, obligant a l’Estat a la devolució dels mateixos. Quasi les mateixes circumstàncies es van donar el 1933, a l’aeroport de Sabadell. Veurem, doncs, com acaba tot plegat.