ESPORTS

Nou poliesportiu, hipoteca pel futur

12 GEN 2020El mes de desembre passat el govern municipal, aprovava l’avantprojecte d’ampliació i reforma, del poliesportiu de Can Casablanques.
Bàsicament, consta de l’enderroc de part dels edificis actuals i la construcció de tres edificis nous, així com condicionar un pàrquing exterior davant de l’actual cementiri.
El cost 15 milions d’euros, que comparat amb el pressupost anual del municipi 21 milions, ens obliga a endeutar-nos a molt llarg termini.
L’Ajuntament no ha donat dades de com es finançarà i si tindrem ajut de la Generalitat per l’execució de l’obra, que es calcula durarà 2 anys i que si més no, mantindrà les instal·lacions tancades.
Fins el 10 de febrer està en exposició pública i es poden presentar al·legacions. Us annexem l’enllaç per tal de que pugueu consultar el projecte: Documentació poliesportiu
Nosaltres de moment hem trobat a faltar:

  • No es contemplen ESPAIS POLIVALENTS per altres disciplines esportives (ioga, patinatge, gimnàstica, aprofitament d’alguna paret per un rocòdrom, etc..).
  • Donat el cost i la rellevància del projecte, no estaria de més que el veïnat es pronunciés si considera adient aquesta inversió, doncs de moment no s’ha fet cap publicació al respecte, ignorant els veïns la despesa que pensa fer l’Ajuntament, que representa un 76% del pressupost d’un any, l’endeutament a llarg termini i que, en cap moment, s'ha pogut valorar si valia la pena o no dedicar aquest esforç econòmic.
  • En el futur també caldrà valorar l’estudi econòmic del projecte, l’amortització i les previsions d’usuaris que tindrà la nova instal·lació, estudi que de moment tampoc apareix per enlloc.