SOCIETAT

El Sant Quirze on vivíem: CAPÍTOL IX - ALTA TENSIÓ

27 JUN 2020


A més de l’aeroport, aquesta és una altra reivindicació antiga de Sant Quirze.

Dues línies elèctriques creuen el nucli urbà del poble, la línia Mas Figueres (Castelltort, Castellet, Sant Quirze Parc, Can Ponsich i Can Pallars) i la línia Can Barba-Cerdanyola (Los Rosales, centre i avinguda Egara).

La primera d’aquestes línies, transcorre per avingudes i les cases situades al seu costat i mantenen una distància prudencial. En el cas de la segona línia, trobem trams que discorren per sobre les cases o molt a prop d’elles (Rosales, Pladellorens, Fleming).

Des de l’any 2004 que en sentim a parlar del soterrament de les línies, amb solucions variades i amb gent a favor i en contra, però que de moment, sembla que ni la Unió Europea, ni la Generalitat, ni la companyia elèctrica, pensen invertir un euro en aquest tema.

També hem vist com fins l’any 2014, amb la construcció i/o reclassificació de terrenys, s’han creat dipòsits (d’imports elevats) per poder soterrar les línies i que al final l’Ajuntament de l’època, va acabar destinant-los a altres temes: Això sí, amb fotografies del que es faria i de com seria de bonic i pràctic. Al final, una gran presa de pel i sense un euro.