ESCOMBRARIES

El reciclatge, cosa de dos

3 JUL 2020


Com ja hem vingut publicant els darrers anys, Sant Quirze no es caracteritza pel seu percentatge de reciclatge, en comparativa a altres poblacions del Vallès i de Catalunya en general.

Mentre Matadepera, assoleix un 92% de reciclatge, a Sant Quirze anem a la cua de la comarca amb un 36,88%, tan sols Sabadell i Gallifa, tenen un percentatge menor.

Aquests dies, amb l’efecte del confinament, hem vist com els contenidors de reciclatge s’omplien a vesar i al final, la majoria de residus es deixaven al terra, quan no es llençaven al rebuig.

Acabat el confinament, sembla que la línia continua sent la mateixa i la retirada de residus de reciclatge, és totalment insuficient (segons contracte un mínim d’una vegada per setmana).

Més coses que ens cal saber, quan comprem articles, paguem pel seu reciclatge i pel dels seus envasos. Posteriorment els separem i els llencem al contenidor corresponent, generant un benefici pel medi ambient, però la feina i pagar el cost, tan sols la fem els veïns a l’espera de que l’Administració faci un petit esforç, com ara demanar a l’empresa un increment a la freqüència de recollida, tot i desitjant que la gent no es cansi i acabi fent com una majoria, que es llençar-ho tot al mateix contenidor, cosa que acabarem pagant tots en el rebut anual.

Aquests són els números dels 2.637.900 € el cost del servei d’escombraries a l’any 2020:

Cost del servei: 2.000.000 €
Cànon abocador: 632.000 €
Subvenció al Consorci gestió residus: 5.900 €