La sequera ens està condicionant el dia a dia. Anem reduint el doll d’aigua per consum i dutxa, reguem el mínim, si reguem, i qui té piscina veu dibuixada una ratlla de verdet de no utilitzar-la.
El paisatge dels parcs de Sant Quirze, ja no mostra aquell verd que dóna vida i frescor, sinó un marró cremat. Les fulles en caure, fan aquell soroll característic de la fulla seca de la tardor, però tot just acabem de començar l’estiu.
Som conscients que la Naturalesa ens demana aturar-nos, no utilitzar més aigua de la necessària i reflexionar, sobre canvis d’hàbits que haurem d’anar adquirint.
La Llei 9/2023, del 19 de maig, de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional a Catalunya, es va constituir perquè els Ajuntaments gestionessin els recursos hídrics, de la millor forma, tant perquè arribes aigua a casa nostra, com perquè no se’n fes un mal ús.
L’Ajuntament de Sant Quirze és la gestora de l’aigua i, per tant, té la funció de vetllar i gestionar-la d’acord el que diu la Llei.
Les normes les hem de complir tots, això ens diuen i això fem, però ens trobem que les Lleis no són per tots igual.
Per exemple els Okupes. En un cas de fa poc, han instal·lat una piscina, al jardí d’una casa ocupada, la més gran que els permetia aprofitar-la, al màxim d’espai, més de sis metres de piscina i que els permet fer braçades d’un costat a l’altre.
Una piscina emplenada per la nit, poquet a poquet, perquè ningú es queixes, d’uns 16.000 litres d’aigua, aigua gestionada per l’Ajuntament, aigua que pagarem tots i que ningú ens ha demanat permís per una despesa il·legal.
Si volen banyar-se poden anar al poliesportiu, però no, ells són uns okupes senyors i es banyen a la seva piscina, al seu jardí ocupat il·legalment.
Per quin motiu aquestes persones se’ls permet seguir delinquint i gaudint d’uns privilegis que no tenim la resta? Per quin motiu quan paguem impostos no tenim dret a dir No, en aquests casos?
Per què l’Ajuntament no gestiona correctament ni es fa responsable d’aquesta injustícia?