Energia solar, el negoci continua

7 FEB 2024

Si bé dotar-se d’energia solar, no deixa de ser un gest cap a la preservació del medi ambient, ens trobem davant d’un dilema important a tenir en compte.

Quan no interessava col·locar plaques solars, el govern central imposava una taxa (que va tombar Europa) per l’ús d’energia solar. Quan ha interessat a les companyies elèctriques que produïm energia, per tal de comprar-nos-la més barata i vendre-la més cara, ens inunden de propaganda dels beneficis i de l’amortització que tenen.

energia solar

El cost d’instal·lar-la el paguem nosaltres de la butxaca i ens diuen que l’amortitzarem en pocs anys, com? Doncs amb l’ajut d’Europa (molta gent ni tan sols l’ha cobrat) i amb la rebaixa de l’IBI al municipi (a Sant Quirze s’ha suprimit aquesta rebaixa).

Aquest any 2024, segueixen passant per les cases, empreses que et venen els beneficis d’aquesta energia, ignorant que s’han suprimit les subvencions municipals.

Cal escurar al màxim el negoci i si algun incaut cau a la trampa, trigarà 15 anys en amortitzar la instal·lació. No trigarem en veure com les companyies elèctriques, pagaran la instal·lació de les plaques a particulars, a canvi de que els hi venguem el que produïm i els hi comprem el que ens cal (quan no hi ha sol), a un preu simplement abusiu i és el que el negoci és el negoci i sembla que tot s’hi val.